Skip to main content

Kirjasto muutoksessa: kohti syksyä 2019

Infoa Lahden korkeakoulukirjaston asiakkaille

Informaatiolukutaito

- LAMKissa Informaatiolukutaidon opintopiste säilyy vielä syksyllä 2019, ja siihen liittyvä Informaatiolukutaidon verkkotesti on suoritettavissa syksyllä vapaavalintaisena ajankohtana. LABin osalta tiedotamme käytänteistä myöhemmin.

- Informaatiolukutaidon opetusta ja ohjausta on varattavissa myös syksyllä.

- Tiedonhankintaklinikat ovat varattavissa edelleen: ajanvarauslomake

Uusi yhteiskirjasto

Lahden korkeakoulukirjasto ja Lappeenrannan tiedekirjasto yhdistyvät LUT-tiedekirjastoksi 1.9.2019 alkaen. Alkuvaiheessa yhdistyminen ei aiheuta merkittäviä muutoksia palveluihin tai aukioloihin. LUT-tiedekirjasto Lahti toimii tuttuun tapaan kahdessa toimipisteessä, Industria ja Scientia.

Maanantaista 26.8.2019 alkaen Industrian asiakaspalvelu on avoinna ma-to 10-15, pe 12-17. Muina Mukkulankadun kampuksen aukioloaikoina kirjastossa voi asioida omatoimisesti. Industria on osoitteessa Mukkulankatu 19 kahdessa erillisessä tilassa: D246 (hyllyt 0-5) ja C213 (hyllyt 6-9).

Scientia on avoinna vain omatoimisena kampuksen aukiolojen mukaan ja löytyy osoitteesta Niemenkatu 73. Kokoelma painottuu Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Helsingin yliopiston tarpeisiin. Scientiasta asiakkaalla on pääsy Helsingin yliopiston digitaalisiin aineistoihin.

Kirjastokortti

- Mahdollinen aikaisemmin hankittu ja aktiivisessa käytössä ollut Lahden korkeakoulukirjaston kirjastokortti pysyy voimassa.

- Uutena korttina käyttöön tulee myös LUT-tiedekirjaston kortti, mutta ennen kirjastotietokantojen yhdistymistä kesällä 2020 Lappeenrannasta hankittu kortti ei toimi kirjastossa automaattisesti. Samoin Lahdesta hankittu kortti ei toimi Lappeenrannassa automaattisesti, vaan henkilökunta lisää asiakkaan tietokantaan hakemuksesta.

- Lainauskäytännöt ja laina-ajat säilyvät toistaiseksi ennallaan.

- Lahdessa asiakkaaksi ilmoittaudutaan nettilomakkeella.

Yhteiskirjaston lomakkeita uusitaan syksyn myötä, joten huomaathan, että lomakkeiden osoitteisiin on tulossa muutoksia.

Käyttösäännöt ja hinnasto

Yhteiskirjaston käyttösäännöt ja hinnasto ovat uudistuneet:

Jatkossa kirjastojärjestelmien yhdistymisen jälkeen käytänteitä yhdistetään enemmän, esimerkiksi lainakieltorajat ja muut yksityiskohdat saattavat muuttua. Järjestelmien yhdistyminen tapahtuu kesällä 2020.

In English

E-aineistot

- Huomaa, että LUTin e-aineistot eivät ole käytettävissä Lahdessa ainakaan vielä alkusyksystä. LUTin e-aineistojen etäkäyttö on mahdollista vain LUTin opiskelijoille ja henkilökunnalle.

- LAMKin opiskelijat ja henkilökunta saavat LAMKin e-aineistot syksylläkin käyttöönsä kirjautumalla Masto-Finnaan LAMKin AD-tunnuksilla.  

Kokoelmat

- Lahdessa käytettävissä oleva kokoelma on edelleen löydettävissä  Masto-Finnasta >

- LUT-tiedekirjasto Lappeenrannan aineistot >

Kirjastotietokannat yhdistyvät kesällä 2020, jolloin esittelemme aivan uuden käyttäjäystävällisen asiakasliittymän.

Avoin tiede ja tutkimus

- Julkaisutoiminnan käytänteet säilyvät ennallaan vielä syksyllä 2019.

- Avoin tiede, tutkimus ja julkaiseminen, koulutustarjonta

Verkko- ja muu viestintä

Viestintä uudistuu yhdistymisen myötä. Muutoksia voi seurata tällä infosivulla ja kirjastojen nettisivuilla.