Skip to main content

LUT-tiedekirjasto Lahti: Asiointi

Kirjastokortti ja käyttösäännöt

Täytä asiakaslomake netissä ja lähetä se, niin voit noutaa maksuttoman kirjastokortin kahden arkipäivän kuluttua. Kortin valmistumisesta ei tule erillistä ilmoitusta. Ota noutaessasi mukaan kuvallinen henkilötodistus.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kirjastokortin omistajana olet vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta.

Kortin voimassaolo ei ole sidoksissa esim. opiskeluun. Ilmoitathan kuitenkin valmistuttuasi yhteys- ja muiden tietojen muutoksesta kirjastoon.

Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä kirjastoon mahdollisimman pian.

Lainaus, eräpäivät ja eräpäiväilmoitukset | Hinnasto

Aineiston lainaamiseen tarvitset LUT-tiedekirjaston tai aikaisemmin hankitun, voimassa olevan Lahden korkeakoulukirjaston kirjastokortin. Laina-ajat ovat aineistokohtaisia, joten eräpäivä kannattaa tarkistaa lainakuitista tai kirjautumalla Masto-Finnaan.

Sähköpostiisi tulee automaattinen ennakkoilmoitus eräpäivästä. Sähköpostin asetukset on hyvä tarkistaa, jotta viestit tulevat perille. Automaattinen viesti saapuu 2-3 vuorokautta ennen eräpäivää. Tarkistathan Masto-Finnasta, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Lainoja voi palauttaa Industria 1:een (Mukkulankatu 19, 2. krs, tila D246) tai omatoimikirjasto Scientiaan (Niemenkatu 73).

Myöhästymismaksu kertyy ensimmäisestä myöhässäolopäivästä alkaen kaikilta kalenteripäiviltä. Maksu peritään, vaikka eräpäivän ennakkoilmoitus ei olisi tullut perille sähköpostiongelmien tai muun syyn takia, joten eräpäiviä kannattaa seurata.

Uusinnat ja varaukset

Lainan voi uusia Masto-Finnassa 10 kertaa, jos aineistoon ei kohdistu varausta. Jos uusimisessa on ongelmia, otathan yhteyttä kirjasto[@]lamk.fi tai toimipaikkaamme.

Voit itse tehdä maksuttomia varauksia  Masto-Finnassa niin hyllyssä kuin lainassa olevaan aineistoon. Huomaa kuitenkin, että Scientian kokoelmaan ei ole mahdollista tehdä aineistopyyntöjä suoraan hyllystä.

Lainassa olevan aineiston varauspainike on nimekkeen saatavuusnäytöllä:

Hyllystä varaamisen painike on niteen saatavuusrivillä:

Varauksen saapumisesta saat ilmoituksen sähköpostiisi. Noutoaikaa on yksi viikko. Noutamatta jääneestä varauksesta peritään maksu.

Itselläsi jo lainassa olevaa aineistoa et voi varata. Virkailijan tekemästä varauksesta peritään maksu.

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjastossa voit:

  • lainata ja palauttaa automaatilla
  • noutaa varauksesi varaushyllystä itse ja lainata automaatilla
  • uusia lainojasi, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksut verkossa kirjautumalla Masto-Finnaan

LAMKin opiskelijoille kirjasto on kulkutagin avulla avoinna 24/7.

Tietosuoja

Olemme päivittäneet tietosuojakäytäntömme vastaamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimuksia. Uusi asetus astui voimaan 25.5.2018.
 
Poistamme varausten noutohyllystä asiakkaiden nimitiedot. Jatkossa löydät varauksesi anonyymillä tunnuksella.
 
Korkeakoulukirjasto tallentaa asiakasrekisteriinsä vain ne tiedot, jotka ovat välttämättömiä henkilön tunnistamiseksi ja yksilöimiseksi.  Tarkistathan omat asiakastietosi Masto-Finnan Asiakastiedot-välilehdeltä.
 
Lue lisää:

 

Oikotiet

 

Ota yhteyttä

LUT-tiedekirjasto Lahti            
044 708 1163
kirjasto[@]lamk.fi
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti