Skip to main content

Salpaus: Opettajille

Tervetuloa Salpauksen tiedonhankintaoppaan opesivulle!

Tältä välilehdeltä löydät tietoa kirjaston palveluista, tiedonhankinnan ohjauksesta ja tietoaineistoista. Käy peremmälle!

Hae kirjoja ja lehtiä!

Masto-Finnasta hakeminen on helppoa, mutta myös nämä hakuvinkit ovat hyödyllisiä!

Lue lehtiä eMagzissa!

Lue sanomalehtiä

Aineistojen haku ja tietokantojen etäkäyttö

Masto-Finnasta löydät kirjat, lehdet ja muut korkeakoulukirjaston aineistot.

Kirjautumalla Masto-Finnaan kirjastokortillasi (tunnukset: kirjastokortin numero + sukunimesi) pääset uusimaan lainojasi, tekemään varauksia ja aineistopyyntöjä suoraan hyllystä.

Tietokantojen etäkäyttö ei enää toimi Masto-Finnan kautta, vaan Salpauksen henkilökunta pääsee käytössä oleviin tietokantoihin etätyöpöydän tai VPN:n kautta ilman erillistä kirjautumista.

Jos tietokantojen käytössä esiintyy ongelmia, otathan yhteyttä suoraan lähimpään tietokeskukseen tai laita viestiä osoitteeseen tietokeskus[at]lamk.fi. Palveluissa olevat palautelinkit menevät kustantajille, jotka eivät välttämättä osaa vastata tiedusteluihin, vaan ohjaavat ne meille kirjastoon ja aikaa kuluu suotta.

Listan kaikista tarjoamistamme e-aineistoista löydät tämän linkin kautta.

OHJEITA | eHoitotyön taidot, Oppiportti, Lääkelaskenta

eHoitotyön taidot löytyy rekisteröitymisesi jälkeen oman nimesi alla olevasta pudotusvalikosta, kun klikkaat siellä oppilaitoksesi nimeä. Palveluihin rekisteröidytään Sanoma Pron sivuilla.

1.  Opettajan rekisteröitymisen ohje

2. Opiskelijan rekisteröitymisen ohje (opiskelijan pitää rekisteröityä henkilökohtaisesti)

Oppiportti

Hoitoalan e-oppikirjoja ja verkkokursseja löytyy osana Duodecimin Terveysporttia. Oppiporttiin pääset Masto-Finnan kautta ja Salpauksen sisäverkossa suoraan tästä.

Huom! Oppikirjojen sisältö avautuu klikkaamalla haluttua kirjaa ja valitsemalla seuraavaksi "Jatka sisältöön kirjautumatta."

Lääkelaskenta

Lääkelaskenta -nettisivusto sopii erityisesti itseopiskeluun ja asioiden kertaamiseen. Sivusto edellyttää tunnuksia, jotka saat osoitteesta tietokeskus(at)lamk.fi. Opettajien on luvallista jakaa tunnuksia edelleen opiskelijoille. Tietoturvasyistä tunnus vaihtuu aina lukukauden vaihtuessa.
Huom. Tieto- ja kirjastopalvelujen hankkiman Lääkelaskennan lisenssi umpeutuu 15.2.2018, jonka jälkeen sivusto ei enää ole käytettävissä.

Varaa ryhmällesi aika tiedonhankinnan ohjaukseen

Avustamme ja ohjaamme Koulutuskeskus Salpauksen ammatillisen koulutuksen opiskelijoita ja henkilökuntaa tiedonhankinnassa.

Johdanto ammatilliseen tiedonhankintaan kohdennetaan aloittaville ryhmille. Tilaisuuksissa keskitymme perusasioihin; kerromme käytännön asioita palveluistamme sekä käytettävistä tietoaineistoista. Tähän ensimmäiseen vierailuun tietokeskuksessa on hyvä varata noin puoli tuntia.

Opintojen edetessä taitoja voidaan kehittää Syvenny ammatilliseen tiedonhankintaan -ohjauksessa, jossa käsitellään Masto-Finna -hakupalvelun käyttöä tiedonhankinnassa ja kirjastonkäytössä sekä painetun ja digitaalisen aineiston hakuja, uusintoja ja varauksia. Tutustumme myös keskeisiin digitaalisiin aineistoihin sekä tiedon luotettavuuden arvioinnin perusteisiin. Kokeilemme erilaisia hakuja myös käytännössä. Tähän ohjaukseen on hyvä varata noin 45 min.

Kaikkia ohjauksia voi varata Tietokeskus Kampukselta ja Vipuselta sekä sähköpostitse tietokeskus-at-lamk.fi.

Verkkotietoa tekijänoikeuksista

Ota yhteyttä!

Tieto- ja kirjastopalvelut
044 708 1163
tietokeskus[@]lamk.fi
Kirkkokatu 27, 15140 Lahti

Aukioloajat ja sijainti

Klikkaamalla näet aukioloajat, sijainnin ja kuvia!

Tietokeskus Kampus
Tietokeskus Vipunen

Tiedonhankintatreffit

Tiedonhankintatreffit on suunnattu  niin opettajille kuin opiskelijoille. Henkilökohtaisessa ohjauksessa saat apua niin pieniin kuin isoihinkin tiedonhankinnan ongelmiin! Voimme esimerkiksi tutustua Masto-Finna -hakupalvelun käyttöön, johonkin tietokantaan tai muuhun tiedonhankinnan osa-alueeseen.

Tiedonhankintatreffit voidaan järjestää ajanvarauksella tai tilanteen mukaan saman tien tietokeskuksen aukioloaikoina. Treffeille voi varata 15-45 min., ja aina voi tulla uudestaan!

Opettajan tekijänoikeustaidot

Tekijäoikeusopas opettajalle

Kuvien käytöstä opetuksessa

Tutustu ammattikorkeakoulujen opinnäytetöihin