Skip to main content

Salpaus: Liiketalous

Onko tämä totta?

Tämän Sanomalehtien Liiton julkaiseman oppimateriaalin avulla pystyt paremmin tunnistamaan uutisista ovatko ne totta. Tehtävät ja taustamateriaalit käsittelevät mm. lähdekriittisyyttä, feikkiuutisia, mielipiteen ilmaisua, journalismin etiikkaa ja informaatiosotaa.

Liiketalouden lehdet tietokeskuksissa

Liiketalouden uutuuskirjat

Kuvien käyttö opinnoissa

Lisensoidut kuvatietokannat

Vaikka kuvasitaatti mahdollistaakin periaatteessa minkä tahansa kuvan käytön opiskelutehtävissä, kannattaa suosia sellaisia kuvatietokantoja, joiden lisenssit sallivat kuvien käytön opiskelu- ja opetuskäytössä.

Tietokeskusten kautta käytettävissäsi on mm. Image Quest kuvatietokanta, joka sisältää lähes kolme miljoonaa kuvaa. Kaikissa kuvissa on täydet käyttöoikeudet ei-kaupalliseen opetuskäyttöön ja kuvia voikin hyödyntää niin opetuksessa, opiskelijoiden tehtävien kuvituksessa kuin nettisivuilla ja esitteissäkin. Tietokannan käyttö onnistuu paikallisesti, koulun verkossa olevilla koneilla, Masto-Finnan kautta.

 

Kuvia netistä?

Netti on kuvia pullollaan, mutta valitettavasti niistä vain osa on vapaasti jatkohyödynnettävissä. Kannattaakin olla tarkkana, mistä ja millaisin oikeuksin varustettuja kuvia käyttää. Jatkohyödynnettävissä olevia kuvia voit hakea mm. näiltä sivuilta:

FreeDigitalPhotos

CCSearch

Flickr: Creative Commons

 

Kuvan alkuperästä riippumatta mainitse aina käyttämäsi  kuvan tai teoksen tekijä!

 

Tervetuloa liiketalouden tiedonhakuoppaaseen!

Tässä tiedonhankinnan oppaassa esitellään vinkkejä opiskelun avuksi, erityisesti liiketalouden näkökulmasta. Sivustolta löydät hyödyllisiä verkkoaineistoja ja hakupalveluita, sekä tietoa tietokeskusten uutuuksista ja ajankohtaisista asioista.

Tervetuloa tutustumaan!   

Masto-Finnasta hakeminen on helppoa, mutta myös nämä hakuvinkit ovat hyödyllisiä!

Ammatti- ja aikakauslehdet käytettävissäsi koulun verkossa


Aineistolla ei ole etäkäyttöoikeutta.

Digitaaliset tietoaineistot - Käytettävissäsi koulun verkossa

Keskeiset englanninkieliset liiketalouden digitaaliset tietoaineistot saat käyttöösi kuvaa klikkaamalla. Kotimaiset liiketalouden artikkelitietokannat taas löydät näiden linkkien avulla:

KUVA: Teemu Töyrylä: Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita [viitattu 11.9.2015]. Saatavissa: https://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus/14820003576/

Linkkivinkkejä yrttäjyyteen liittyen

Ota yhteyttä!

Tieto- ja kirjastopalvelut
044 708 1163
tietokeskus[@]lamk.fi
Kirkkokatu 27, 15140 Lahti

Vinkki!

69-alkuisista kirjastoluokista löydät liiketalouden alan kirjoja.

Sanomalehdet

Ajankohtaiset vinkit

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten mikset kokeilisi infograafia esitysmuotona seuraavan kerran kun haluat selittää monimutkaisen asian nopeasti ja ymmärrettävästi. Tässä muutamia vinkkejä joilla pääset alkuun: