Skip to main content

Lähdeviittaus: Refworks: Write-N-Cite

Write-N-Cite


Write-N-Cite for Windows -ohjelman käyttö:


1. Avaa Wordin RefWorks/ProQuest -välilehti

Tämä löytyy yläpalkista ennen PDF-XChange-välilehteä. Otsikoksi tulee RefWorks ensimmäisen avauksen jälkeen.


2. Settings-kohdassa klikkaa Log In -painiketta ja kirjaudu RefWorks-tunnuksillasi.


Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, WNC synkronisoi RefWorks-tilisi automaattisesti. Tässä saattaa mennä useita minuutteja. Synkronisoinnissa viitteesi, kansiosi ja viittaustyylisi siirtyvät Wordin RefWorks-välilehden Write-N-Citeen. Joka kerta kun avaat Word-dokumentin, WNC tarkistaa automaattisesti RefWorks-tilisi uusien viitteiden tai viittaustyylien muutosten varalta. Punainen palkki alareunassa näyttää miten synkronointi etenee.

Voit käyttää Wordia samanaikaisesti, mutta Write-N-Cite-toiminnot ovat käytössä vasta synkronoinnin valmistuttua.


3. Valitse viittaustyyli

Valitse työsi viittaustyyli. Viittaukset tai alaviitteet näkyvät dokumentissasi sillä viittaustyylillä, jonka olet valinnut. Voit aina vaihtaa tyyliä myöhemmin, jos sinulla on siihen tarvetta.

1. Valitse tyyli Style-vetovalikosta. Siellä on lista RefWorksin popular styles -tyyleistä.

2. Klikkaa tyylin nimeä tai valitse Select Other Style nähdäksesi henkilökohtaiset suosikkisi (favourites RefWorksissa) tai tyylin LAMK (LAMKin opinnäytetyöohjeen mukainen tyyli).

3. Voit vaihtaa viittaustyylin ja muotoilla työsi uudelleen milloin tahansa klikkaamalla Style-kohtaa ja valitsemalla uuden viittaustyylin.
Jos viittaustyyli, jota tarvitset, ei ole popular styles-, favourites- tai group favourites -listoissa, kirjaudu RefWorks-tilillesi ja lisää se käyttämällä Output Style Manageria. Kun olet lisännyt tyylin, klikkaa Sync My Database -painiketta saadaksesi WNC:n ajan tasalle.


4. Lisää lähdeviitteet tai alaviitteet ja lähdeluettelo

1. Klikkaa Insert Citation ja Insert New avataksesi insert/edit citation -laatikon. Jos olet aikaisemman käyttänyt WNC:a, näkyvillä on aikaisemmin käyttämiäsi viitteitä.


2. Kun Insert/Edit Citation -laatikko on näkyvillä, voit selata lähdeviitteitä kansioittain tai voit hakea tiettyä viitettä. Vihje: Klikkaamalla oikeaa hiiren painiketta saat näkyviin kaikki lähdeviitteen tiedot.

3.  Klikkaa lähdeviitettä, jonka haluat liittää työhösi. Näet esikatselu-laatikossa viitteesi valitsemasi viittaustyylin mukaisena.


4. Klikkaa OK ja lähdeviite siirtyy Word-dokumenttiisi.Vihje: Jos sinun tarvitsee lisätä toinen lähde samaan kohtaan, klikkaa + -painiketta Compose Citation -alueella.

5. Voit lisätä lähdeluettelon milloin vain kirjoittamisen aikana. Klikkaa Bibliography Options, Insert Bibliography. Huom! Lähdeluettelo muodostuu työssäsi siihen kohtaan missä kursori on. Lähdeluettelon voi poistaa painamalla Remove Bibliography and tekemällä lähdeluettelon uudelleen oikeaan kohtaan. Käytä lähdeluettelon poistamiseen aina tätä toimintoa, älä editoi lähdeluetteloa pois Word:n toiminnoilla!

Esimerkiksi:

 

Huom! Jos poistat viittauksen tekstistä, poista viittaus lähdeluettelosta toiminnolla Reapply Output Style.


4. Muista tallentaa työsi