Skip to main content

Julkaisijan opas: Tutkijaprofiilit ja -verkostot : lisää näkyvyyttäsi!

Feeling invisible? Lisää tutkimuksesi näkyvyyttä verkossa erilaisten palveluiden avulla!

Photo: Andrés Þór 

"Tieteellinen sosiaalinen media" ja julkaisuoikeudet

Kun kirjoitat artikkelin ja julkaiset sen lehdessä tai kirjassa, on sinulla sen jälkeen useampikin vaihtoehto parantaa tuotoksesi näkyvyyttä. Artikkelisi voidaan rinnakkaistallentaa Theseukseen, minkä lisäksi vaihtoehtona on hyödyntää niin sanottuja tieteellisen sosiaalisen median kanavia, joista tunnetuimpia ovat ResearchGate, Academia.edu ja Mendeley. Viimeksi mainittujen osalta monia tutkijoita askarruttaa kuitenkin se, saako artikkelin oikeasti tallentaa, milloin ja millaisena versiona. Näihin kysymyksiin voi olla yllättävän vaikeaa löytää yksiselitteistä vastausta.

Irene Ylösen artikkelissa käydään läpi eri kustantajien käytänteitä ja muutenkin tutustutaan tarkemmin tieteelliseen sosiaaliseen mediaan. Kannattaa lukea!

Tutkijaprofiilit

Tutkijaprofiileissa tutkijat voivat luoda henkilökohtaisen tunnisteen. Tunniste helpottaa tutkijoiden erottamista toisistaan ja ehkäisee nimiepäselvyyksistä johtuvia ongelmia

Tutkijaverkostoja

Verkostoidu, jaa julkaisujasi, seuraa alasi uusinta tutkimusta, ylläpidä julkaisuluetteloasi

SOME tutkijalle

Sometutkijalle.fi -sivuston tavoitteena on tehostaa tiedeviestintää, parantaa tieteen avoimuutta ja kehittää tutkimuksen aitoa vaikuttavuutta.

Nimensä mukaisesti sivuston pääaiheena on sosiaalinen media tutkijalle; sivustolla jaetaan tekijöidensä kokemuksia ja parhaiksi katsomiaan tapoja tehostaa tiedeviestintää ja esimerkiksi sosiaalisen median viestinnän ja sisältömarkkinoinnin keinoin lisätä oman sekä tutkimusryhmän tutkimuksen vaikuttavuutta.

Sivustoa ylläpitävät Olli Pirttilä ja Jari Jussila.