Skip to main content

Hoitotyö: Tietoaineistot

Tietoaineistoista

Tietoa kannattaa etsiä myös suoraan tietokannoista. Tälle sivulle on koottu oman alasi keskeisimmät tiedonlähteet. Tietokannoista voit hakea tiettyjä artikkeleja tai tehdä vapaita sanahakuja sinua kiinnostavasta aiheesta. Löydät laadukkaimmat artikkelit rajaamalla haun vertaisarvioituihin artikkeleihin.

Asiasanastoja tiedonhaun avuksi

Tiedonhaku alkaa hakusanojen määrittelyllä. Mieti tutkimuksesi käskeisiä käsitteitä ja aloita tiedonhaku niillä. Muista miettiä myös synonyymejä ja lyhenteitä. Asiasanastoista löydät vinkkejä ja käännöksiä hakusanoihin, sekä kirjastojen ja tietokantojen käyttämiä kuvailutermejä. 

Lisää sanastoja löydät Fintosta.

Monialaisia, myös terveysalan tietoa sisältäviä tietokantoja

Näyttöön perustuvaa tietoa

  • Niskakipu (aikuiset) (Käypä hoito-suositus päivitetty 2017)
  • Elvytys (Käypä hoito-suositus päivitetty 2016)
  • Liikunta (uusi Käypä hoito-suositus 2016)

Etäkäytön ohje

OHJEITA | eHoitotyön taidot ja Oppiportti

eHoitotyön taidot löytyvät rekisteröitymisesi jälkeen oman nimesi alla olevasta pudotusvalikosta, kun klikkaat siellä oppilaitoksesi nimeä. Palveluihin rekisteröidytään Sanoma Pron sivuilla.

1.  Opettajan rekisteröitymisen ohje

2. Opiskelijan rekisteröitymisen ohje (opiskelijan pitää rekisteröityä henkilökohtaisesti)

Oppiportti

Hoitoalan e-oppikirjoja ja verkkokursseja löytyy osana Duodecimin Terveysporttia. Oppiporttiin pääset Masto-Finnan kautta.

Huom! Oppikirjojen sisältö avautuu klikkaamalla haluttua kirjaa ja valitsemalla seuraavaksi "Jatka sisältöön kirjautumatta."

Muiden yliopistojen e-aineistot

Asiakkailla on mahdollisuus käyttää Helsingin yliopiston hankkimia e-aineistoja Korkeakoulukirjasto Scientiassa, Niemenkatu 73.

Ruotsinkielisiä artikkeleita

Kirjastojen kokoelmatietokannat

Jäikö jotain puuttumaan?

Eikö tarvitsemaasi kirjaa tai artikkelia löydy kirjaston kokoelmista? Voit tehdä hankintaehdotuksen tai tilata kirjan tai artikkelin toisesta kirjastosta kaukopalvelun kautta!