Skip to main content

E-aineistot opetuksessa: Etusivu

Tekijänoikeustietoa opettajille sekä vinkkejä e-aineistojen linkittämiseen verkkokursseille

Suosi e-aineistoja

Suosi digitaalisia aineistoja! Masto-Finnan avulla niiden käyttäminen on helpompaa kuin koskaan. Digitaalisissa kirjoissa on monta hyvää puolta: niitä voi käyttää useampi lukija samanaikaisesti, niitä ei tarvitse jonottaa, etäkäytön ansiosta ne ovat saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta ja lisäksi ne ovat kokonaisuudessaan paljon kustannustehokkaampia kuin painetut serkkunsa. Eikä pidä unohtaa myöskään kestävän kehityksen näkökulmaa! Hankimmekin kurssikirjallisuuden digitaalisena aina kuin mahdollista, joten jo valintavaiheessa kannattaa tutustua monipuoliseen tarjontaamme ja poimia sieltä sopivat opintomateriaalit.
 

  • Muista myös digitaaliset artikkelit! Voit hakea niitä joko käyttämällä Masto-Finnan hakua tai menemällä suoraan haluamaasi tietoaineistoon.
  • Ajantasaisuus on valttia, oli kyse sitten digitaalisista tai painetuista aineistoista. Painettujen kirjojen valinnassa kannattaakin varmistaa, että kirja on saatavilla – edellisvuosien opseissa kun yhä kummittelee kirjoja, joiden painokset on jo vuosia sitten myyty loppuun ja joita emme sen vuoksi pysty hankkimaan. Kätevimmin tarkistat saatavuuden verkkokirjakaupoista (mm. Booky).
  • Kysy apua asiantuntijalta! Korkeakoulukirjaston henkilökunta auttaa mielellään tässäkin asiassa, yhteystiedot löydät kotisivultamme.
  • Muista tekijänoikeudet! Lisätietoja tekijänoikeudella suojattujen aineistojen opetuskäytöstä löydät kirjasta Tekijänoikeuskysymykset opetustoiminnassa

 

Yhteystiedot